Atina'e e uiga i maneta neodymium

Neodymium magnets ua oʻo atu i se faʻagasologa o atinaʻe mataʻina i le tele o tausaga.O nei maneta tumau, e taʻua foi o NdFeB maneta, e faia mai se faʻafefiloi o neodymium, uʻamea, ma boron.E lauiloa i latou mo lo latou malosi faʻapitoa, ma avea ai i latou ma taʻutaʻua i pisinisi eseese, e aofia ai malosiaga faʻafouina, eletise, ma taʻavale.
303
O le atinaʻeina o neodymium magnets na amata i le 1970s, ina ua maua e tagata suʻesuʻe.O nei maneta na vave ona lauiloa ona o lo latou malosi sili atu maneta pe a faatusatusa i isi maneta.Ae ui i lea, e leʻi amataina a latou gaosiga faʻapisinisi seia oʻo i le 1980s, ina ua maua e saienitisi se auala e aveese mai ai le neodymium metal i se tau taugofie.

Mulimuli ane, o le atinaʻeina o neodymium maneta o se faʻagasologa faifaipea e faʻatatau i le faʻaleleia o lo latou malosi, mautu, ma fetuutuunai.O se tasi o atinaʻe taua o le faʻaofiina o le neodymium magnet sintered, lea na muamua gaosia i le 1980s.O nei maneta e faia e ala i le faʻamafanafanaina ma le oomiina o le neodymium paʻu, uʻamea, ma le boron i totonu o se paʻu malosi.

O lenei faiga na ofoina atu ai se faʻaleleia atili o le malosi o maneta, faʻamalosia atili ai ma taugofie.O lo'o fa'aogaina maneta neodymium sintered i le tele o talosaga maneta neodymium, mai le pu'e faitoto'a i nofoaafi televave ma uila afi.

O isi atina'e i le gaosiga o maneta neodymium na aofia ai le fa'aofiina o auala fou o gaosiga.O se tasi o ia auala o le faʻaogaina o le faʻaogaina o masini, lea e faʻafefiloi ai elemene e tolu o le neodymium, iron, ma le boron ma faia ai ni fatu tioata laiti, faʻateleina le malosi maneta.
E le gata i lea, ua atiae e le au suʻesuʻe auala e gaosia ai ata manifinifi o neodymium maneta e faʻaaoga ai tekinolosi sputtering.O lenei faiga e fa'aoga ai se maneta i le mea'ai e tu'u ai neodymium, iron, ma boron i ni mea manifinifi.O lenei tekinolosi e mafai ai ona sili atu le fetuutuunai i foliga ma le tele o maneta, aemaise lava i le fanua o microelectronics.

O se tasi o mea taua tele i le atinaʻeina o neodymium maneta o le mafai lea ona faʻaleleia atili le siosiomaga.O mamanu muamua na aofia ai le faʻaogaina o mea oona ma faʻaleagaina le siosiomaga, e pei o uʻamea mamafa, e ono mafua ai le faʻaleagaina ma le soifua maloloina.I aso nei, o loʻo faʻaaogaina e le au gaosiga isi mea ma metotia gaosiga e faʻaitiitia ai tulagavae o le neodymium magnets.

Neodymium magnets o loʻo faʻamaonia le faia o se sao taua i le alualu i luma o tekinolosi i le lalolagi atoa.O lo latou malosi maualuga ma le fa'aititia o le lapopo'a e fa'amalieina ai mo fa'aoga eseese, mai masini fa'afoma'i ma mea fa'aeletonika fa'atau i ta'avale malosi fa'afouina ma le vateatea.
I aso nei, o le faʻaogaina o neodymium maneta ua faʻalauteleina aʻo faʻaalia tekinolosi fou.O lo'o fa'aauau pea le atina'eina o nei maneta a'o galulue saienitisi e fa'aleleia a latou meatotino ma fa'asili atili ai le malosi, lelei, ma taugofie.

I le aotelega, o le atinaʻeina o neodymium magnets ua oʻo mai i se auala umi talu ona latou mauaina.Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le alualu i luma, o nei maneta e faʻamoemoe e sili atu le tele o sao i le lumanaʻi o tekinolosi, ma avea ai i latou ma vaega sili ona maualuga o le lalolagi i aso nei.


Taimi meli: Apr-04-2023