Auala e filifili ai le vasega o neodymium maneta

Neodymium magnets ua avea ma mea masani faʻaaogaina i alamanuia faʻaonaponei, faʻafetai i lo latou malosi maneta maualuga ma tetee atu i le demagnetization.E mafai ona maua i latou i faʻaoga eseese, mai le speaker cones i masini MRI.O se tasi o mea sili ona taua i le fuafuaina o le faatinoga o neodymium maneta o latou togi.I lenei tusiga, o le a tatou talanoaina pe faʻapefea ona filifili le vasega o neodymium maneta e fetaui ma ou manaʻoga.Vasega-o-Maneta

Muamua, tatou talanoa e uiga i le uiga o le "vasega" i le tulaga o neodymium magnets.I se faaupuga faigofie, e faasino i le malosi o le maneta e mafai ona gaosia e le maneta.E tofu vasega taitasi ma se numera, e masani lava i foliga o le Nxx, lea o le xx o loʻo faʻatusalia ai numera e lua e faʻaalia ai le maualuga o le malosi o le maneta i mega gauss-oersteds (MGOe).O le mea e maua ai le malosi o se fua lea o le malosi ma le mamafa o le maneta.

E fa'apefea la ona e iloa po'o fea le vasega o le neodymium magnet e sili ona lelei mo lau talosaga?O nisi nei o mea e tatau ona mafaufau i ai:

1. Talosaga mana'oga: O le laasaga muamua o le fa'ailoaina o mana'oga fa'apitoa o lau talosaga.O le a le malosi mana'omia o le maneta?O a tulaga o le vevela ma le si'osi'omaga e mana'omia e le maneta ona tatalia?O le a le tele ma foliga o le maneta e te mana'omia?O le taliina o fesili nei o le a fesoasoani ia te oe e fa'aitiiti le aofa'i o togi e fetaui ma ou mana'oga.

2. Tau: Neodymium maneta e fai si taugata pe a faatusatusa i isi mea maneta, e pei o maneta sima.O maneta maualuluga e masani ona i ai se tau maualuga, o lea e tatau ai ona e faapaleni mea e manaʻomia mo lau talosaga i lau paketi.

3. Fa'atinoga ma le tele: O le maualuga o le togi o le maneta, o le malosi foi lea o le maneta e mafai ona gaosia.Ae ui i lea, o maneta maualuga e mafai ona maʻaleʻale ma faigata ona faʻaaogaina pe tago.Afai e mana'omia e lau talosaga se maneta la'ititi, pe e te mana'omia e fa'apipi'i le maneta i totonu o se avanoa pupuni, atonu e sili atu ona talafeagai le maneta i lalo ifo.

4. Tete'e o le vevela: O maneta Neodymium e maaleale i suiga o le vevela, ma fa'aitiitia le malosi o le maneta pe a fa'atuputeleina le vevela.O nisi vasega o neodymium maneta ua mamanuina e tetee atu i le maualuga o le vevela nai lo isi.Afai o lau tusi talosaga e aofia ai siosiomaga vevela maualuga, e tatau ona e filifilia se togi e mafai ona faatumauina lona malosi maneta i lalo o na tulaga.

5. Faʻapipiʻi: Neodymium maneta e faigofie ona pala ma faʻamaʻi, o lea e masani ona ufiufi i se vaega puipui o le nickel poʻo isi metala.O nisi fa'ailoga o maneta neodymium atonu e mana'omia ai se isi fa'alavalava po'o se togafitiga i luga e fetaui ma lau talosaga.

I se aotelega, o le filifilia o le togi sa'o o neodymium maneta e mana'omia ai le iloiloina toto'a o au talosaga e mana'omia, paketi, ma uiga fa'atinoga o le maneta.O mea fa'apitoa e pei ole lapo'a, tete'e o le vevela, ma fa'alavalava e mafai uma ona faia se sao i le fa'ai'uga po'o fea le togi e sili mo ou mana'oga.Pe o loʻo e fuafuaina se oloa fou pe faʻaleleia se mea o loʻo i ai nei, o le filifilia o le vasega saʻo o le neodymium magnet e mafai ona faia uma le eseesega i le ausiaina o le faʻatinoga e te manaʻomia.


Taimi meli: Apr-11-2023