Fa'ate'aina le Pi'o Demagnetization: O se Maulu loloto i totonu o fa'amaneta

demagnetization-curves-mo-N40UH-neodymium-maneta

(Fa'a'au Fa'amaneta mo N40UH Neodymium Magnet)

O maneta ua faananau i tagata mo le tele o seneturi, ua faaalia ai mana ofoofogia e foliga mai e le mafaamatalaina.I le fatu o le malosi o le maneta o lo'o taoto ai le pupuni o le demagnetization, o se manatu taua i le malamalama i ona mea maneta.I totonu o lenei blog post, matou te amataina se faigamalaga e faʻafefe ai le faʻaogaina o le paʻu, faʻaalia mea lilo i tua atu o lona fausiaina ma lona taua i faʻaoga eseese.O lea la, sei o tatou maulu i le lalolagi o le magnetism ma suʻesuʻe lenei mea mataʻina!

Demagnetization curve faalauiloa

O le fa'amaneta fa'amaneta, e ta'ua fo'i o le fa'amaneta fa'amaneta po'o le hysteresis loop, o lo'o fa'aalia ai le amio a se mea fa'amaneta pe a o'o i se suiga o le maneta.O lo'o fa'aalia ai le so'oga i le va o le malosi o le maneta ma le fa'aosoina fa'amaneta po'o le fe'avea'i.E ala i le taupulepuleina o le malosi maneta (H) i luga o le x-axis ma le mageta flux density (B) i luga o le y-axis, o le faʻaogaina o le faʻaogaina e mafai ai ona tatou malamalama ma auʻiliʻili mea maneta o mea.

Malamalama i le Amio o Mea Fa'amaneta

E ala i le va'ava'ai atu i le fa'amalo fa'amaneta, e mafai ona tatou iloa fa'amaufa'ailoga autu e fa'amalamalama ai le amio a mea i totonu o maneta eseese.Seʻi o tatou suʻesuʻeina ni vala tāua se tolu:

1. Saturation point: I le taimi muamua, o le piʻo e faʻafefete i luga seia oʻo i se faʻailoga, i le taimi lea e leai se faʻaopoopoga o le malosi mageta o le a aʻafia ai le mamafa o le flux.O lenei tulaga e faʻailogaina ai le saturation o mea.O mea eseese e eseese tulaga saturation, lea e fai ma sui o lo latou gafatia e tumau maneta i lalo o le malosi maneta.

2. Coercivity: Faʻaauau i luga o le piʻo, faʻaitiitia le malosi o le mageta, ma mafua ai le faʻaitiitia o le mamafa o le maneta.Ae ui i lea, pe a tumau le meafaitino i se tikeri o le magnetization, o le ai ai se tulaga e fesoʻotaʻi ai le piʻo i le x-axis.O lenei vaeluaga o loʻo faʻatusalia ai le malosi faʻamalosi, poʻo le malosi faʻamalosi, lea e faʻaalia ai le tetee o mea i le demagnetization.O meafaitino e maualuga le faʻamalosi e faʻaaogaina i maneta tumau poʻo isi faʻaoga tumau tumau.

3. Remanence: A oʻo le malosi o le maneta i le zero, o le piʻo e faʻafesoʻotaʻi le axis y e tuʻuina atu ai le remanence flux density poʻo remanence.O lenei fa'ailoga e fa'aalia ai le maualuga o le mea e tumau ai le maneta tusa lava pe ua uma ona aveese le maneta i fafo.E taua tele le tumau maualuga mo talosaga e mana'omia ai amioga fa'amaneta umi.

Demagnetization-Curve-o-maneta

Fa'aoga ma le Taua

Demagnetization curves e maua ai fa'amatalaga taua i meafaitino filifilia ma fa'amalieina mo le tele o fa'aoga.O nisi nei o fa'ata'ita'iga taua:

1. Motors: O le iloa o le faʻaogaina o le paʻu e fesoasoani i le fuafuaina o afi lelei ma mea faʻagata sili ona lelei e mafai ona faʻafefe maualuga maneta e aunoa ma le demagnetization.

2. Teuga fa'amaumauga fa'amaneta: O pupuni fa'amaketi e fesoasoani i inisinia e atia'e ala fa'amaumau fa'amaumau sili ona lelei ma le fa'amalosi malosi mo le teuina o fa'amaumauga mautu ma umi.

3. Meafaigaluega Electromagnetic: O le fuafuaina o mea faʻaoso ma transformers e manaʻomia ai le iloiloga ma le totoʻa o pupuni faʻamalo e fetaui ma manaʻoga eletise ma masini.

neodymium-maneta

Fa'ai'uga

Su'esu'e i le lalolagi o maneta e ala i le tioata o le demagnetization curves, e fa'aalia ai le lavelave o amioga meafaitino ma a latou talosaga.E ala i le fa'aogaina o le malosi o lenei pi'o, o lo'o fa'atūina e le au inisinia le ala mo le aga'i i luma fou i le tele o fa'ato'aga, fa'ata'atia le laufanua fa'atekonolosi o le lumana'i.O lea la, o le isi taimi e te tau atu ai i se maneta, fa'aalu sina taimi e malamalama ai i le saienisi i tua atu o lona maneta ma mealilo o lo'o natia i totonu o se pupuni fa'amaneta faigofie.


Taimi meli: Au-09-2023