Malamalama i le Maneta Fa'atonu ma le Fa'amaneta o se maneta

Maneta-o-se-Maneta

Pe a e mafaufau i se maneta, atonu e te taulaʻi atu i lona tomai mataʻina e faatosina mai ai pe tetee ai isi mea.Ae ui i lea, pe na e iloa o se maneta e iai foi se itu patino o le fa'agata?Se'i o tatou su'esu'e loloto i le lalolagi o le maneta ma su'esu'e le itu fa'amaneta ma le fa'amaneta o se maneta.

Muamua, o le magnetization o le faagasologa lea o le fatuina o se maneta i totonu o se mea.O le maneta e gaosia ona o le faʻaogaina o eletise i totonu o mea.Pe a gaoioi eletise i le itu lava e tasi, latou te faia se maneta, lea e iu ai i se maneta.I ni faaupuga faigofie, o le magnetization o le faagasologa o le fatuina o se maneta.

O le taimi lava e fa'amaneta ai se maneta, o lo'o i ai se fa'atonuga fa'apitoa o le fa'amaneta.O le itu lea o loʻo faʻaogaina ai le eletise, ma e iloa ai le amio maneta o le maneta.Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e iai sau apa maneta, o le fa'atonuga o le magnetization o le a i luga o le umi o le pa.

I le faaopoopo atu i le faasinomaga, o se maneta e lua foi pou maneta - i matu ma saute.O le pou i matu e tosina atu i le pou i saute o le isi maneta, ae o le pou i matu e tete'e le pou i matu o le isi maneta.E faapena foi i le pou i saute.O lenei fa'alavelave e ta'ua o le polarity mageta.

Ia, se'i o tatou o'o atu i le fa'avasegaga o le auala e a'afia ai le amio a se maneta.O le fa'ata'ita'iga o le maneta e iloa ai le malosi o lona fa'amaneta.A o'o le itu o le fa'amaneta i luga o le umi o se maneta pa, e maua ai se malosi maneta.I le isi itu, afai o le faʻaogaina o le faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga o le lautele o se maneta, e maua ai se maneta vaivai.

E le gata i lea, o le fa'aogaina o le magnetization e a'afia ai foi mea maneta o se maneta.Mo se fa'ata'ita'iga, o se maneta ma lona fa'amanene e alu atu mai le pou i matu i le pou i saute e ta'ua o le "masani" maneta.O nei maneta e tumau pea lo latou maneta e tusa lava pe ua uma ona aveese le fanua na maneta ai.

I se fa'atusatusaga, o se maneta ma lona fa'ata'ita'iga fa'amaneta o lo'o fa'ata'amilo i le fa'ata'amilosaga o se fa'agogo e ta'ua o le "demagnetized" maneta.O nei maneta e vave ona mou atu lo latou maneta pe a uma ona aveese le maneta na maneta ai.O lenei meatotino e aoga mo le tele o talosaga, e aofia ai fasi pepa aitalafu ma masini komepiuta.

I le aotelega, o le fa'ata maneta ma le fa'amaneta o ni itu taua ia se lua o le amio a le maneta e le tatau ona le amana'iaina.O le malamalama i nei manatu e mafai ona fesoasoani ia te oe i le faia o filifiliga atamai pe a filifilia maneta mo talosaga eseese.E le gata i lea, e mafai ona maua ai le malamalama i le auala e mafai ai ona faʻaogaina maneta sili atu le lelei ma lelei.

I se aotelega, o le magnetization o le faagasologa lea o le fatuina o se maneta i totonu o se mea, ma o le faʻaogaina o le faʻatonuga o le itu lea e faʻaogaina ai eletise.E aafia sa'o ai le malosi ma meatotino o le maneta o le maneta.O le polarity maneta e fuafuaina e le itu i matu ma le itu i saute o se maneta, lea e faatosina pe tuliesea isi maneta.O le malamalama i nei manatu, e mafai ona tatou talisapaia le lavelave o maneta ma lo latou taua io tatou olaga i aso taitasi.

fa'amaneta


Taimi meli: Iuni-09-2023